18
Dez
09

Avstrijsko-slovensko fašistično prijateljstvo?

Skrajno desničarska glasbena skupina Service Crew Vienna bo še z nekaj drugimi neo-nacističnimi bendi januarja 2010 zopet igrala v Domžalah. Koncert organizira Petar Helmer, član Service Crew Vienna iz Dunaja, večinoma pa bodo nastopili bendi iz Nemčije in Avstrije: „Service Crew Vienna“ (Avstrija), „Donner des Nordens“ (Avstrija), „Sturmtrupp“ (Nemčija), „Ohne Worte“ (Nemčija), „Blitzkrieg“ (Nemčija) in „Skullcrusher“ (Slovenija). Čeprav so se v preteklosti že velikokrat koncerti v Avstriji odvili brez večjih težav, očitno avstrijska neo-naci scena izkorišča daljnosežno tolerantno slovensko politiko, da bi zagotovili popolnoma nemoten potek koncertov. Helmer koncert že propagira na internetu.

Eden izmed članov Service Crew Veinna, Kai Kungl, igra tudi v black metal bandu Donner der Nordens (grom s severa, op.p.). Oba benda sta junija 2009 igrala na „solidarnostnem“ koncertu v podporo takrat priprtemu prijatelju Jurgenu Kasamas, ki je bil v sodnem postopku zaradi umora (kasneje je bil obsojen na 20 let zapora). Koncert se je zgodil v pubu „Zur Alm“ (na planino, op.p.), katerega lastnik Andre Herold je dober kolega Kasamasa. Vsi do sedaj omenjeni, Herold, Kasamas in bend Service Crew Vienna, so povezani z neo-naci združenjem Blood and Honour Vienna. Čeprav so bile lokalne dunajske oblasti obveščene o koncertu, ga niso prepovedale ali preprečile. Lani, 2008, so Service Crew Vienna že igrali na dveh neo-naci koncertih na Madžarskem in v Sloveniji.

Skupina „Blitzkrieg“ iz Chemnitza (Saška, Nemčija) je s strani saškega urada za zaščito ustavnega reda umeščena kot ekstremno-desničarski band. Sicer pa nastopajo redno, tako so bili med drugimi bendi napovedani tudi na neki proslavi NPD-ja (Nationademokratische Partei Deutschlands, skrajno desna stranka, ki jo zaznamuje fašistična miselnost, njeni pomembnejši podporniki pa so nemški neo-nacisti, op.p.) na Saškem. Prav tako so julija igrali na NPD prireditvi v Thüringenu. Njihov album „Wir sind zurück“ (vrnili smo se, op.p.) je bil oktobra 2004 prepovedan.

Bend „Sturmtrupp“ obstaja že od leta 1987, izdali pa so že precej plošč. V Nemčiji je bila prepovedana prodaja njihovega albuma „Es geht voran“ (premika se/stvar gre naprej, op.p). Bend je v preteklosti igral že na več neo-naci koncertih.
Slovenski band „Skullcrusher“ je 3. oktobra igral skupaj z bendi „Tar Had“, „Project Vandal“ in „Garotta“ na Ian Stewart memorial koncert v Domžalah, kjer se vsako leto spominjajo Iana Stewarta – očeta mednarodne neo-naci mreže Blood and Honour.

Helmer na svojem blogu pravi, da se veselijo predvsem „obiska iz Nemčije“. Poleg tega dodaja, da so želeli ustvariti alternativo koncertom v Italiji, ker je koncertovanja vse manj. Trdi, da ne podpira spora med italijanskimi in nemškimi neo-nacisti (spor glede vprašanja J Tirolske), saj ta sceno le razdvaja. Ampak prav zaradi tega velik del nemške neo-naci scene ne hodi več v Italijo in zato se mu Slovenija zdi odlična alternativa, saj, kot pravi, zakonska podlaga omogoča „pravo svobodo mišljenja“ in so ljudje „vseskozi patriotski“.

http://antifa1107.wordpress.com/2009/11/27/avstrijsko-slovensko-fasisticno-prijateljstvo/

https://fightfascism.wordpress.com/2009/10/27/osterreichisch-slowenische-faschofreundschaft/

Advertisements

0 Responses to “Avstrijsko-slovensko fašistično prijateljstvo?”  1. Schreibe einen Kommentar

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s


Auf dieser Seite gehts darum, rechtsextreme und neonazistische Aktivitäten in der Metal- und Neofolk-Szene sowie in anderen Subkulturen aufzuzeigen und über einschlägige Bands, Labels usw. aber auch über antifaschistische Gegenaktivitäten zu informieren.

Follow me on Twitter

Blog Stats

  • 890,719 hits

RSS dokumentationsarchiv

  • Ein Fehler ist aufgetaucht - der Feed funktioniert zur Zeit nicht. Probiere es später noch einmal.
Advertisements

%d Bloggern gefällt das: