29
Apr
07

Dezember 2006 – Vargsang in den Niederlanden

The neo nazi black metal project VARGSANG played at the Club Goudvishal in Arnheim on 24th of December 2006.

23.12.2006 – Vargsang in den Niederlanden

Vargsang in den Niederlanden

The neo nazi black metal project VARGSANG played at the Club Goudvishal in Arnheim on 24th of December 2006.

The solo black metal band VARGSANG is also known as „Nordisches Blut“ („Nordic blood“). In this band, The frontman „Vargsang“ calls himself „Von List“ and with this refers to the Austrian anti-Semite and racist Guido von List ( http://en.wikipedia.org/wiki/Guido_von_List). With song titles like „Blood, Honour and Pride“ he directly refers to the central component of National Socialist ideology – Blood and Honour. On the release „Our Banners will Rise“ one can find a cover-version of the song „Stolze Krieger (Söhne Wotans)“ („Proud Warriors (Sons of Wotan)“ of the neo nazi band STURMWEHR. On a t-shirt of the band the nazi-slogan „Ewig lebt der Toten Tatenruhm“ („The glory of the acts of the dead will always live“) is printed. http://i16.tinypic.com/2ch9e2e.jpg

On the release „Peststurm“ which was produced by „Vargsang“ alias „Von List“ in 1999, one can find a song with the title „Kristallnacht“, which refers to the anti-semite pogrom night of the National Socialists on 09th of November 1938.

„Vargsang“ and his friends produce solely at extreme right and neo nazi record labels. The release „Rabenglanz“ of the band GORRENJE, where „Vargsang“ also plays, has been produced at the German neo nazi labels „Nebelfee Klangwerke“ and „Warfront Productions“. The first one is owned by Ronald Möbus, the vocalist of the neo nazi band ABSURD. Also the second label, which is owned by the German Jens Schomber, is part of the neo nazi wing of the Black Metal scene. On the homepage one can find lots of neo nazi releases. In an interview the members of GORRENJE mention the neo nazi bands SEIGNEUR VOLAND and SATANIC WARMASTER as ideal.

„Vargsang“ and his (former) project GRAVEN have a contract with the label „Undercover Records“ of Alexander Tiebel, which produces also lots of nazi releases. In 2004 „Vargsang“ produced a release with the French National Socialist Black Metal-Band ARMAGGEDON.

http://indymedia.nl/nl/2006/12/41446.shtml

Zitat:

Reactie AFA-Nederland omtrent publiciteit ‚Waking The Dead VII‘ Festival

Op zondag 24 december organiseert de Goudvishal in Arnhem een Black Metal-avond onder het motto ‚Waking The Dead VII‘. Een van de artiesten is de Duitse Black Metal-band Vargsang. Dat deze band niet onopgemerkt op de playlist is verschenen moge duidelijk zijn. Via een Duitse e-mail, die onder andere op Indymedia is verschenen, maakt de afzender bekend dat Vargsang een neo-nazi band is.

Voorop gesteld dat Vargsang absoluut geen linkse band is, voert het veels te ver om deze band als extreemrechts of zelfs als neo-nazi band te brandmerken. Het e-mailtje suggeert namelijk een hele hoop, maar de beweringen worden nergens gestaafd. Het is een e-mail dat vooral gebaseerd is op ‚guilty by association‘, want tekstueel blijkt dat de band geen extreemrechts of neo-nazistisch gedachtegoed ten toon spreid. Onderwerpen waarover ze zingen zijn vooral nihilistisch en misanthropisch. Inhoudelijk worden de teksten niet bekritiseerd.

De suggestie dat Vargsang dezelfde band is als ‚Nordisches Blut‘ klopt niet. Het is wel zo dat de bandleider in beide bands speelt. In Nordisches Blut speelt de bandleider onder het pseudoniem Von List, dat volgens de Metal Encyclopedie een verwijzing is naar de Ariosoof Guido von List. Daarnaast heeft Vargsang in 2004 een split ep uitgebracht met de Franse
Nationaal-Socialistische Black Metal-band Armaggedon via het Duitse label Undercover Records.

Natuurlijk zeggen deze feiten wat over de frontman van Vargsang, maar op grond van deze gegevens kan niet anders geconcludeerd worden dan dat Vargsang ambivalent staat ten op zichte van extreemrechts (daarmee niet zeggende dat ze zelf extreemrechts is). Het hele e-mailbericht is een associatie met andere bands en gaat nauwelijks tot niet inhoudelijk in op
Vargsang zelf. Om Vargsang te bestempelen als neo-nazi band gaat te ver en correspondeert niet met de feiten. Dergelijke niet-onderbouwde berichten brengen meer schade toe dan dat ze een bijdrage leveren aan de discussie rondom extreemrechtse en neo-nazistische uitingen in muziekkringen.

Website: http://www.afanederland.org

Zitat:
Statement van de initiatiefnemers van Waking The Dead Festival.

De aantijging van een anonieme antifa aanhanger uit Oostenrijk dat er een nazi concert plaats vindt in de Goudvishal is pertinente onzin. Van de bands die op ons jaarlijkse Black Metal Festival (dit jaar de 7e editie) wordt de band Vargsang beschuldigt van rechts extremisme. Met dit statement willen wij als organisatoren van het Waking the Dead festival deze beschuldigingen van de hand wijzen.

De Goudvishal heeft een aantal interne regels waaraan wij ons al jaren houden. Eén van deze regels is dat wij nooit een politiek getinte band zullen boeken of een band die zijn of haar muziek voor politieke doeleinde gebruikt, daar waar het gaat om extreem rechtse politiek. Ook als wij het vermoeden hebben dat een of meerdere bandleden van een band rechts-extreem politiek actief is, zullen wij de band weren uit de Goudvishal.

In de beschuldigingen wordt Vargsang rechtsextremistisch gedachtegoed in de schoenen geschoven en ons inziens is dit onterecht. De teksten en ideologie van Vargsang (en de band waarvoor Vargsang in het verleden actie was, Graven) zijn puur satanisch en hebben niks te maken met partijpolitiek. Men haalt de band Nordisches Blut aan, die niet relevant is voor het hele verhaal, daar Nordisches Blut niet op zal treden. Er wordt gesproken over de leus „Blood, Honour and Pride“; hoeveel hardcore en punk bands hebben het hier wel niet over? Er wordt verwezen naar platenlabels en andere bands en releases waar de bandleden van Vargsang niks mee te maken hebben. Hetzelfde geldt voor de verwijzing naar „Von List“… is het allemaal niet een beetje vergezocht? Hoe kan men een band ergens op veroordelen als men niet naar de ideologie en teksten van de band kijkt, maar zich enkel blindstaart op enkele contacten die de vorige band van een van de bandleden in het verleden had? Ja, Black Metal is een muziek stroming die op het randje is wat aanstootgevend kan zijn. De agressieve muziek gaat meestal gepaard met een agressieve boodschap. Meestal komt het imago van de bands harder en agressiever over dan dat deze in werkelijkheid is. Wij als initiatiefnemers zullen nooit en te nimmer acts boeken die rassenhaat, discriminatie of rechtse partijpolitiek prediken, evenmin als extreem linkse propaganda.

Iedereen die ooit in de Goudvishal is geweest weet wat de waarheid is: een club van zo’n 70 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet om al meer dan 27 jaar het de bezoekers naar de zin te maken: hardcore, punk, metal en dance liefhebbers…iedereen is bij ons welkom en iedereen gaat uit zijn dak. Wij betreuren de negatieve en kortzichtige reacties en beschuldigingen, dit doet de Goudvishal geen goed… Niet nu en ook niet in de toekomst! Wij nodigen iedereen uit om te komen kijken a.s. zondag 24 december.

Advertisements

0 Responses to “Dezember 2006 – Vargsang in den Niederlanden”  1. Schreibe einen Kommentar

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s


Auf dieser Seite gehts darum, rechtsextreme und neonazistische Aktivitäten in der Metal- und Neofolk-Szene sowie in anderen Subkulturen aufzuzeigen und über einschlägige Bands, Labels usw. aber auch über antifaschistische Gegenaktivitäten zu informieren.

Follow me on Twitter

Blog Stats

  • 890,174 hits

RSS dokumentationsarchiv

  • Ein Fehler ist aufgetaucht - der Feed funktioniert zur Zeit nicht. Probiere es später noch einmal.
Advertisements

%d Bloggern gefällt das: